Onsdag d. 27. marts 2019, Kl. 14:30 til kl. 16:30

Unge skal vælge. Selv. Det er deres grundlæggende eksistensbetingelser. Og de skal selv give deres valg betydning. Det sker i et samfund, hvor moderne forældre ikke længere opdrager deres børn. De vil imidlertid meget gerne være sammen med dem. Og her fungerer de ofte som de gode eksempler på ungdommelighed, i kraft af at de også forsøger at være gode til at vælge. Her og nu, i en jagt på umiddelbar opfyldelse af behov.

 Resultatet er en ungdomskultur med stor vægt på det aktive. Unge i 10’erne er mere handlingsorienteret og netværkssøgende end tidligere generationer af unge har været. Hvilket bl.a. viser sig i form af omfattende politiske, sociale og kulturelle aktiviteter. Med en tendens til hele tiden at ville videre.

 Udfordringen er, om de unge kan finde balancen mellem selvtillid og selvværd. Selvtillid er ikke mindst noget, der dyrkes i institutionernes verden, hvor man tilbyder masser af scener at træde op på. Selvværd er derimod en forankring i værdier, der ofte kan være lokale. Og det er noget, der er kommet i klemme. Den pædagogiske udfordring er at se nærmere på, om man kan finde en balance mellem de to faktorer. Johannes Andersen giver hermed sit bud.

Medvirkende
Johannes Andersen, lektor v.AAU