Fødsel
Jordmoderen anmelder fødslen digitalt til kordegnekontoret i moders bopælssogn. Kordegnen registrerer fødslen og indberetter til Folkeregistret. Forældrene modtager en bekræftelse på registreringen. Hvis forældrene ikke er gift modtager moder desuden en vejledning om registrering af faderskab få dage efter fødslen. Faderskab kan registreres i bopælssognet ved anmeldelse indenfor 14 dage efter fødslen på www.borger.dk. Anmeldes faderskabet senere end 14 dage efter barnets fødsel, behandles sagen af Statsforvaltningen.

Navn
Alle børn skal navngives senest 6 måneder efter fødslen. Navngivning kan ske enten ved dåb eller ved navngivning:

Dåb aftales med kordegnekontoret - gerne så tidligt som muligt, da der er begrænsninger i antallet af dåb til en gudstjeneste i Vejgaard kirke. Forældrene modtager en bekræftelse på aftalen om dåb og skal derefter oplyse kordegnekontoret om navn og adresse på mindst 2 og højst 5 faddere. Fadderne behøver ikke at være medlem af Den Danske Folkekirke, men skal selv være døbt med en kristen dåb.
Forud for dåben har forældrene en samtale med den præst, der skal døbe barnet. Præsten kontakter forældrene for aftale.

Navngivning sker ved brug af Nem ID på www.borger.dk

Se listen over godkendte navne her www.ast.dk